Zeeland presenteert eerste Regionale Energiestrategie

10-03-2020 4957 keer bekeken

De regio Zeeland presenteert als eerste regio van Nederland haar Regionale Energiestrategie (RES). Met de RES geeft Zeeland invulling aan het Parijse en landelijke Klimaatakkoord. In de RES staat hoe de regio Zeeland in de komende decennia overschakelt op schone energiebronnen en energie bespaart.

Één van de afspraken uit het Klimaatkkoord is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. De meeste regio's werken nu aan hun concept-RES. Zeeland is een stap verder en presenteert de eerste RES 1.0.

Het Zeeuwse plan is tot stand gekomen dankzij samenwerking van Zeeuwse maatschappelijke instellingen, overheden, bedrijven en burgers. Zij werken allemaal samen onder de vlag van het samenwerkingsplatform Zeeuws Energieakkoord

Download de RES 1.0 van Zeeland

Lees het praktijkverhaal over het totstandkomen van de RES 1.0: Het Zeeuwse bod: een ‘pittige kluif’

Bekijk ook

Cookie-instellingen