#RESCongres - samen leren en inspireren richting RES 2.0

02-11-2021 880 keer bekeken

Morgen, woensdag 3 november, is het zover! Het #REScongres vindt dan live plaats in Amersfoort. Het congres is bedoeld voor betrokkenen bij de RES’en én voor een breed netwerk van geïnteresseerden binnen de energietransitie. Samen wordt geleerd, vooruitgekeken en verdiept.

Het is een moment om elkaar te inspireren en te ontmoeten. Het congres zal bestaan uit een aantal plenaire onderdelen en deelsessies/workshops. Een aantal sessies heeft een heel praktische insteek en is vooral bedoeld voor mensen die werken binnen de RES-regio’s. Tijdens het congres willen we ook heel graag dat het ‘grotere verhaal’ over klimaatverandering klinkt. Uiteindelijk is dat de basis van al het werk dat wordt verzet. Een van de onderdelen is een programmaonderdeel met een TED-format, waarin verschillende sprekers met een mening of visie op het klimaat en/of de energietransitie aan het woord komen. Tijdens de 'RES TED' nemen zes verschillende sprekers je mee in hun visie op de energietransitie. Luister mee en laat je inspireren!

De sprekers:

Extinction Rebellion

Extinction Rebellion is een internationale, activistische linkse beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.

Pallas Agterberg

Pallas Agterberg houdt zich bezig met strategische en innovatieve uitdagingen bij Alliander. Ze is lid van de Rli Raad en voorzitter bij One Planet Research Food and Health.

Moniek Wolters

Moniek Wolters schreef de gedichtenbundel ‘ERTUSSENIN’: een boek voor iedereen die ERTUSSENIN zit bij veranderingen in werk en leven. Ertussenin zitten vraagt veel veerkracht van mensen: van de een meer dan van de ander. Het boek kan een hart onder de riem zijn om deze tijd goed door te komen.

Burgemeester Daan Prevoo

Daan Prevoo is sinds 6 april 2021 is hij burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op de honderdste dag van zijn burgemeesterschap trad de Geul buiten zijn oevers en kreeg Valkenburg en de regio te maken met ernstige overstromingen.

Werner Schouten

Werner Schouten is voormalig voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, commissielid van Impact Economy Foundation en presentator bij BNR koplopers.

Grootouders voor Klimaat

De Grootouders voor het Klimaat zijn gestart in het najaar van 2016. Een kerngroep zeven grootouders zet zich in voor verschillende activiteiten met als doel de aarde leefbaar houden voor de toekomstige generaties.

Voor meer informatie over het RES Congres, zie https://www.rescongres.nl. 

Bekijk ook

Cookie-instellingen