Verkenningen inzet regionaal programma voor uitwerking RES ambitie

1124 keer bekeken

Kan het programma - een van de kerninstrumenten uit de Omgevingswet - gebruikt worden om de RES-afspraken regionaal verder te helpen? In vier pilots is gekeken naar de kansen en mogelijkheden van het samen opstellen van een regionaal programma.

In het klimaatakkoord staat dat de RES 1.0 moet worden verankerd in de instrumenten van de Omgevingswet, zodanig dat uiterlijk in januari 2025 omgevingsvergunningen kunnen worden verstrekt. In opdracht van NP RES heeft KennisLab/BNSP samen met NL Ingenieurs afgelopen maanden bij vier RES-regio's verkend of het programma - een van de kerninstrumenten uit de Omgevingswet - gebruikt kan worden om de RES-afspraken regionaal verder te helpen. Gekeken is naar de kansen en mogelijkheden van het samen opstellen van een regionaal programma.

Het zijn eerste verkenningen geweest. NP RES wil samen met andere regio’s deze ervaringen verder uitbouwen. Heb je hier als regio interesse in? Stuur dan een mail naar Gerrie Fenten, Thema expert ruimte bij NP RES: G.Fenten@NPRES.nl.

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen