Ontwerpend onderzoek/Verdiepingssessie leertraject Energie in de leefomgeving

ProfielfotoNathalie Delorme 05-04-2022 314 keer bekeken 0 reacties

Begin

24-05-2022 om 15:00

Einde

24-05-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De sessie 'Ontwerpend onderzoek' is onderdeel van het leertraject Energie in de leefomgeving en staat onder leiding van Jannemarie de Jonge.

Samen met Gebiedsontwikkeling.nu organiseert NP RES een aantal sessies. Deze hebben de vorm van een marktkraam. Bij elke marktkraam kunt u wat komen halen of brengen. Wij willen u dan ook vragen om een hulpvraag of best practise in te brengen om toegang tot de marktkraam te krijgen. De marktkramen openen we afzonderlijk tijdens de (digitale) sessies. Het onderwerp draagvlak komt bij alle marktkramen naar voren.

Over deze sessie:
Het (boven)regionale schaalniveau: Ontwerpen aan het energienetwerk van de toekomst
Het doel van deze sessie is om op zoek te gaan naar integrale ruimtelijke oplossingen voor de beperkte netcapaciteit die steeds vaker een beperkende factor is. Enkel technisch oplossen lukt niet meer en dat brengt de haalbaarheid van de energietransitie in gevaar. We zoeken in deze sessie expliciet de samenwerking op tussen RES-en, ontwerpers en de netbeheerders. Hoe kunnen energienetwerk en ruimtelijke ontwikkelingen elkaar versterken, oftewel wat betekent werken aan energy oriented development?

Aanmelden

Zie ook de sessies op 14 april, 17 mei en 2 juni.

0  reacties

Cookie-instellingen