Zonnepark Eerbeek: een verhaal over lokaal eigendom

Zonnepark Eerbeek
18-06-2020
1705 keer bekeken

Zonnepark Eerbeek BV is in gezamenlijk eigendom van BrummenEnergie en partner Solar Green Point. Zij realiseren een zonnepark met ruim 17.000 zonnepanelen op de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek. Dit terrein was tot en met 2001 in gebruik bij de Eerbeekse papierfabrieken.

Nadat het geen stortplaats meer was, stelden de papierfabrieken het ter beschikking aan BrummenEnergie om er een zonnepark te ontwikkelen. 

Deze film vertelt het verhaal van uitdagingen en eensgezindheid in het realiseren van zo’n groot zonnepark. Aan het woord zijn: Walter Hulshof, directeur Stort Doonweg BV / Industriewater Eerbeek; Els Holsappel, bestuurder BrummenEnergie; Guus Koster, projectleider BrummenEnergie en Eef van Ooijen, wethouder Duurzaamheid Brummen en voorzitter van de RES Cleantech Regio.

Het zonnepark levert straks stroom uit de ’eigen achtertuin’ én inwoners kunnen er in investeren tegen een aantrekkelijk rendement. BrummenEnergie is een coöperatie: de leden hebben het voor het zeggen. De winst wordt gestoken in nieuwe projecten die Brummen duurzamer maken.

Afbeeldingen

Zonnepark Eerbeek

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Bekijk ook

Cookie-instellingen