Amelanders vinden vooral de techniek van de warmtetransitie interessant

Mensen zittend in een zaal tijdens een bijeenkomst
11-05-2023
397 keer bekeken

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat je inspireren door praktijkverhalen. Leer ervan en help elkaar met het maken van een regionale energiestrategie. Met het keuze menu "Filter op tag" kun je de praktijkverhalen vinden die over een specifiek RES thema gaan.

Reageren
Wil je reageren op een van de praktijkverhalen? Dat kan als je een account met profiel hebt voor deze website en je bent ingelogd. Nog geen account? Vraag het hier aan en doe mee! Bekijk hier praktijkverhalen van voor december 2019.

Geothermie lijkt Amelanders een aantrekkelijke optie om in de toekomst hun huizen duurzaam mee te verwarmen. Dat bleek tijdens vier gespreksavonden in de Amelandse dorpen. De gemeente paste de opzet van de bijeenkomsten gaandeweg aan: inwoners spraken liever over techniek dan over waarden.

De gemeente Ameland wil met Duurzaam Ameland bereiken dat het eiland grotendeels op een duurzame manier in de eigen behoefte aan elektriciteit en warmte kan voorzien. Naast duurzame opwek wil Ameland in 2035 van het gas af zijn. Dat doel staat vast. Maar de route ernaartoe niet. Die legt de gemeente vanaf het begin af samen met de inwoners. Met welke bronnen willen zij hun huizen en gebouwen duurzaam verwarmen? Welke waarden – zoals prijs, leveringszekerheid, lokaal eigendom of behoud van het landschap – wegen daarbij voor hen het zwaarst? NP RES volgt de bijzondere zoektocht van de Amelanders op weg naar een duurzame warmtevoorziening.  

Lees het tweede verhaal in deze serie op Energieparticipatie.nl.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Bekijk ook

Cookie-instellingen