Transdev maakt ruimte op het elektriciteitsnet voor bedrijven

17-06-2024
51 keer bekeken

Vanuit de busremise van Connexxion in Amstelveen wordt gereden met elektrische bussen. Om die te laden, ligt er een aansluiting op het elektriciteitsnet met een zeer hoge capaciteit. Een hogere capaciteit dan nodig, blijkt nu.

Daarom heeft Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, in overleg met Liander besloten om de aansluiting aan te laten passen naar een kleinere aansluiting. Hiermee kan het bestaande elektriciteitsnet beter benut worden, waardoor Liander een aantal bedrijven in de regio eerder kan aansluiten dan voorzien.

Overcapaciteit door slimmer laden

De busremise is gebouwd in 2018. Met het oog op de toekomst is toen gekozen voor een stroomaansluiting van 10MVA (Mega Volt Ampère), met een eigen kabel naar het elektriciteitsstation van Liander. Mede doordat laden steeds slimmer en sneller gaat, blijkt deze aansluiting groter dan nodig is. Een belangrijke innovatie die hieraan heeft bijgedragen is TakeCharge. Een door Transdev ontwikkeld digitaal systeem dat continu overzicht geeft van busritten, batterijpercentages en laadmomenten. Daardoor kan er efficiënter gepland en geladen worden.

Lees verder op Zetookdeknopom.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen