Online kennissessie Programma Erfgoed Deal

09-04-2024 145 keer bekeken

Begin

23-04-2024 om 11:00

Einde

23-04-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Op dinsdag 23 april organiseert NP RES een online kennissessie over de Erfgoed Deal voor geïnteresseerde RES-coördinatoren en/of hun teamleden, gemeenten en provincies. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over de doelen, voorwaarden en procedure van het programma.

Programma Erfgoed Deal

Veel regio’s hebben waardevolle cultuurobjecten en -landschappen die bescherming genieten als erfgoed. In veel gevallen lijken deze lastig te combineren met de energietransitie. Het Programma Erfgoed Deal van het ministerie van OCW ondersteunt projecten waarin het behoud en gebruik van erfgoed samengaat met de grote ruimtelijke opgaven van dit moment. Denk aan klimaatadaptatie, energietransitie (waaronder de RES), duurzame economie, natuur en landbouw, de woonopgave en mobiliteit. De Erfgoed Deal is een samenwerkingsverband van de rijksoverheid, gemeenten, provincies, waterschappen en maatschappelijke organisaties actief in de ruimtelijke ordening en erfgoedzorg. Het programma biedt voor de partijen in de RES-regio’s interessante financiële mogelijkheden om energieprojecten te combineren met erfgoed. De aanvraagprocedure voor 2024 sluit eind augustus; reden om nu in beweging te komen!

Kennissessie

We nodigen daarom geïnteresseerde RES-coördinatoren en/of hun teamleden, gemeenten en provincies graag uit voor een informatieve kennissessie over de Erfgoed Deal op dinsdag 23 april. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over de doelen, voorwaarden en procedure van het programma. 

Hoe werkt een aanvraag Erfgoed Deal?

Een gemeente, provincie of waterschap kan een aanvraag voor een Erfgoed Deal doen, mits ze het project cofinancieren. In de Erfgoed Deal wordt deze cofinanciering gematcht. Het programma staat open voor financiering van een (of meerdere) projecten binnen de RES-opgaven die aan de combinatie van duurzame opwek en cultureel erfgoed voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van een windpark of zonneweide die samengaat met behoud van lokale landschappelijke kenmerken. De deadline voor aanvragen is 30 augustus 2024. Voor de voorselectie moet uiterlijk 14 juni 2024 een voorstel worden ingediend. De voorbereiding voor een aanvraag neemt enkele maanden in beslag.

Nu al nieuwsgierig? Informatie over de aanvraagprocedure vind je op de website van de Erfgoed Deal.

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar info@npres.nl.
 

Cookie-instellingen