Leren met het netwerk (online)

13-06-2024 155 keer bekeken

Begin

27-06-2024 om 14:00

Einde

27-06-2024 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Op 27 juni organiseert NP RES een 'Leren met het netwerk' bijeenkomst voor het brede netwerk van de RES'en. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de inzichten uit de Foto (stand van zaken van de RES'en) en drie essays uit de serie 'Nieuwe paden zoeken in transitietijd&

Leren met het netwerk

Leren met het netwerk is een plek om kennis te delen en informatie uit te wisselen over ontwikkelingen in de RES-regio’s. De deelnemende landelijke partners zijn onder andere organisaties uit de programmaraad van NP RES en de uitvoeringstafels van het Klimaatakkoord (zoals maatschappelijke partijen, participatiecoalitie, Jongregio), maar ook Energietransitie experts, College van Rijksadviseurs, etc.

Programma

We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van inzichten uit de Foto (stand van zaken van de RES'en) en drie essays die voor de serie ‘Nieuwe paden zoeken in transitietijd: reflecties en inspiratie voor het werk in de energietransitie’ in opdracht van NP RES geschreven zijn, en nog worden. 
De Foto wordt op 4 juli gepubliceerd, in deze bijeenkomst geven we alvast een eerste inkijk.

Opening 
14:00 – 14:05 uur: Welkom door gespreksleider Ruben Maes en Kristel Lammers. 

Waar staan we nu? 
14:05 – 14:35 uur: Presentatie Foto NP RES door Peter Derk Wekx. Daarbij zoomen we in op waar de regio’s staan, welke dilemma’s we in de uitvoering zien en welke successen we zien. 

Gesprekken over de essays van Geert Teisman, Marlies Honigh en Martien Kuitenbrouwer (nog niet online) 
14.35 – 15.15 uur: In gesprek met Geert Teisman, emeritus hoogleraar Bestuurskunde, over regisseren in een meervoudige, meerlaagse en multi-actor wereld.
15:15 – 15:55 uur: In gesprek met Marlies Honingh, Universitair hoofddocent Bestuurskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen, en Martien Kuitenbrouwer, initiatiefnemer Public Mediation Programme van de Universiteit van Amsterdam, over Maatschappelijke democratie

15:55 – 16:15 uur: afronding

Ik meld me aan

Cookie-instellingen