Regio’s publiceren concept-RES’en

06-05-2020 2048 keer bekeken

Verschillende regio's bevinden zich in de fase dat zij hun concept-RES publiceren. NP RES houdt een lijst van gepubliceerde concept RES'-en in de bibliotheek. (Foto: een voorbeeld concept RES)

Dit zijn voorlopige concept-RES'en die openbaar zijn geworden op de websites van deze RES regio's. Let op: dit zijn geen documenten die al zijn aangeboden aan het Nationaal Programma. Ze zijn openbaar omdat college(s) hierover een besluit namen. Op websites van regio's zelf vindt u meer informatie. Voor meer informatie over de specifieke concept RES'en verzoeken wij u om contact op te nemen met de betreffende RES- regio.

De ‘optellingen’ in de diverse kaartjes laat zien dat het ambitieniveau ten aanzien van elektriciteit over alle regio’s heen - op grond van openbare concept RES’en - lijkt aan te sluiten op de landelijke kwantitatieve afspraak (35 TWH in 2030) van de tafel elektriciteit onder het Klimaatakkoord. Dat is een positieve ontwikkeling en er spreekt ambitie uit. Of deze ambitie straks ook gerealiseerd kan worden, is van meer factoren afhankelijk dan alleen een ‘optelling van TWh’. Lees hier hoe NP RES de opgetelde TWh duidt.

De data voor het indienen van de RES zijn verruimd, daarop is nu ook de animatie aanpast.

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen