Publicatie Brochure ‘RES en Besluitvorming’

22-07-2020 1998 keer bekeken

De brochure ‘RES en Besluitvorming’ verduidelijkt de positie van gemeenteraden, de Provinciale Staten en Algemeen Besturen van de waterschappen binnen het RES-proces en geeft inzicht in de mogelijke varianten van besluitvorming bij de concept-RES en de RES 1.0.

De brochure is opgesteld door NP RES i.s.m. het programma Democratie in Actie.

In vervolg op vragen uit de regio’s naar de wijze van besluitvorming van de regionale energiestrategieën stelden wij samen met het programma Democratie in Actie deze informatieve brochure ‘RES en de besluitvorming’ op. 

Democratie in Actie is een samenwerkingsprogramma dat gemeenten, provincies en waterschappen ondersteunt met activiteiten, leergangen en kennis om de lokale democratie te versterken en te vernieuwen. Kijk voor meer informatie en je aanmelden voor de nieuwsbrief op de website. Of volg Democratie in Actie op LinkedIn of Twitter.

Met de brochure willen we de positie van de gemeenteraden, de Provinciale Staten en Algemeen Besturen van de waterschappen binnen het RES-proces verduidelijken en inzicht geven in de mogelijke varianten van besluitvorming bij de concept-RES en de RES 1.0. Het is uiteraard aan de RES-regio zelf om het proces in te richten. In deze brochure hebben we een aantal voorbeelden uit de RES-regio’s toegevoegd en ook formats om de onderlinge kennisuitwisseling te vergroten. 

Bekijk de brochure RES en Besluitvorming

Bekijk ook

Cookie-instellingen