Duurzame energievoorziening in de wereld van B

03-11-2021 956 keer bekeken

Tijdens het RES-congres heeft NP RES het platform en het netwerk 'De wereld van B' gelanceerd samen met Arash Aazami en Paul Dalebout van Unify.energy. De afgelopen 6 maanden zijn er diverse bijeenkomsten geweest met een bont gezelschap aan mensen met passie voor sociale, duurzame energie.

Samen verkenden filosofen, jongeren, ouderen, techneuten, musici, creatievelingen, op landgoed Welna op de Veluwe, de eigenschappen, waarden en ontwerpprincipes van de energievoorziening van de toekomst. Die gesprekken hebben de basis gevormd voor het platform De wereld van B. 

Van A naar B via de principes van B

De wereld van B ontleent zijn naam aan het inzicht dat je in een transitie de overgang van de wereld van vandaag (A) naar de wereld van morgen (B) alleen kunt maken volgens de principes van de wereld van morgen, dus van B. In de energietransitie gaan we van fossiele energie uit een paar centrale bronnen zoals kolencentrales (A) naar duurzame energie uit heel veel decentrale opwekinstallaties, zoals windturbines en zonnepanelen (B). Op dit moment wekken we lokaal steeds meer energie op uit zon en wind, maar we transporteren die energie nog steeds over het hele land. Zoals we dat gewend zijn in het centraal gestuurde systeem van de fossiele energie. Dit kan anders, slimmer.

Met het platform de Wereld van B willen we beter begrijpen wat de principes van decentrale, duurzame energie zijn. Zodat we niet langer van A naar B gaan volgens de principes van A, maar volgens die van B.

Denk en doe mee

NP RES nodigt iedereen met een passie voor duurzame energie uit om mee te denken over onze energievoorziening van morgen. Denk, ontwikkel en doe mee! In een constructief en creatief gesprek zoeken we samen naar inzichten en oplossingen voor vraagstukken die de energietransitie kunnen versnellen en verbinden. Kijk op www.dewereldvanb.nl en draag ook bij!

Bekijk ook

Cookie-instellingen