RES-congres: Terugkijken en nalezen

19-11-2021 829 keer bekeken

Op woensdag 3 november was het RES-congres in Amersfoort. We blikken er in dit bericht nog even op terug. Samen maakten we er een mooie dag van, met positieve energie, inspiratie en veel betrokkenheid.

De opkomst was groot en gevarieerd: van de ruimte voor verschillende geluiden en perspectieven is enthousiast gebruik gemaakt. Door jong en oud, door voor- en tegenstanders, door gematigde en meer radicale deelnemers. Er werd open en nieuwsgierig over elkaars opvattingen gediscussieerd. Want over de weg waarlangs kun je van mening verschillen, over het doel zijn we het allemaal eens: in 2050 willen we geen CO2 meer uitstoten en willen we de wereld schoon aan onze kinderen en kleinkinderen overdragen. Daar zetten we ons via de RES’en samen vol energie voor in. De actieve deelname aan het plenaire programma en aan de talrijke inhoudelijke deelsessies laat zien dat de RES op stoom is. Dank aan alle deelnemers!

Aftermovie: proef de sfeer van het RES Congres

Geniet hier nog even na of - als je er niet bij kon zijn - proef de sfeer met de aftermovie die we van het congres hebben laten maken.

Terugkijken en nalezen

Er is tijdens het RES-congres zoveel inhoudelijke informatie uitgewisseld over en rond de RES’en, dat het als deelnemer niet mogelijk was dat allemaal te volgen. Ook als je er niet bij kon zijn, willen we je graag laten meeprofiteren van de presentaties en de kennis die op het congres vielen op te halen. Daarom hebben we zoveel mogelijk van die informatie verzameld op de site van NP RES. Download hier handouts en presentaties. Of kijk de zes RES Talks terug, bijvoorbeeld van de Grootouders voor Klimaat of Extinction Rebellion. Beleef de dag nog even mee via de liveblog of bekijk de sfeerimpressie van onze fotograaf.

En nu: doorstomen!

Het RES-congres is een mooie stimulans om door te stomen op weg naar de RES 2.0 en de uitvoering van de RES’en. De Handreiking RES 2.0 en de werkbladen bieden daarbij houvast, inspiratie en praktische handvatten.

Bekijk ook

Cookie-instellingen