Deelnemers gezocht voor leertraject over bijvangst van participatie in de RES’en

29-06-2022 826 keer bekeken

De Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit zoeken deelnemers (wethouders, coördinatoren en programmamanagers) voor een leertraject over de bijvangst van participatie in de RES’en. Met de uitkomsten kan de toekomstige participatie en besluitvorming verbeterd worden.

Vorig jaar hebben de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit het participatieproces van de RES in deelregio Amsterdam geëvalueerd. Daarbij viel op dat veel discussie en onderwerpen over de ‘kaders’ van het georganiseerde participatieproces heen stroomden. Dit komt veel vaker voor bij participatieprocessen en kan gezien worden als een vorm van ‘overflow’ en ‘backflow’. Voor een zorgvuldig proces is het nodig iets te doen met deze onverwachte bijvangsten en bijwerkingen van participatie, omdat deze invloed kunnen hebben op toekomstige participatie. Daarom starten de Universiteit van Leiden en de Erasmus Universiteit een leertraject om deze bijwerkingen en bijvangsten te identificeren. Om vervolgens samen te kijken op welke manier ze de terugkoppeling, ofwel de ‘backflow’ naar participatie en besluitvorming kunnen ontwikkelen. Zodat de dialoog geen herhaling van zetten wordt, maar een doorlopend gesprek.

Voor het leertraject zoeken zij 10-15 wethouders, coördinatoren en programmamanagers die hun ervaringen willen delen en bij willen dragen aan één of meerdere leersessies.

  • Verwachte tijdsinspanning: 1 uur voor een interview en 4 uur voor een bijeenkomst met gemeenten, regio’s en ministeries
  • Verwachte opbrengst: Grip op hoe om te gaan met een aantal belangrijke vormen van bijvangst en bijwerkingen

Voor aanmelden en meer informatie: Mattijs Taanman, taanman@erbs.eur.nl, telefoon 06-47769152

Meer informatie over dit leertraject.

Bekijk ook

Cookie-instellingen