Save the date: 2 november RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’

30-06-2022 1073 keer bekeken

Op woensdag 2 november is het tweede RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’ in het NBC in Nieuwegein. Ben je erbij? Meld je nu vast aan zodat je verzekerd bent van een plek!

Ja, ik meld mij aan

Op het RES-congres doe je nieuwe inzichten en inspiratie op, deel je je kennis en ontmoet je al je ‘collega’s’ uit het netwerk die samen aan de energietransitie werken. Het congres is voor iedereen die zich betrokkenen voelt bij de Regionale Energiestrategieën: overheden, maatschappelijke  organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en (burger)initiatieven. De registratie voor de deelsessies start in de loop van september en daarvoor word je als eerste uitgenodigd.

Werken aan onze toekomst
Na 3 jaar werken aan de Regionale Energiestrategieën in 30 energieregio’s laten we op 2 november zien waar we nu met z’n allen staan. Zo concreet mogelijk. De energietransitie is urgenter dan ooit. Niet alleen voor het klimaat maar ook vanwege de huidige geo-politieke ontwikkelingen. We werken samen aan en voor onze toekomst. Op het congres laten we zien hoe dat vorm krijgt. Denk aan praktijkverhalen uit de regio, sessies over het energiesysteem, onze leefomgeving of over betrokkenheid van inwoners. Maar ook overkoepelende thema’s komen aan de orde. Hoe werk je bijvoorbeeld gelijkwaardig samen vanuit verschillende rollen? Hoe ga je om met ongemak? Hoe communiceer je over de RES?

Programma in de maak
Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen van het programma. Dit bestaat uit een plenair deel en drie rondes met deelsessies binnen verschillende thema’s over het ontwikkelen en uitvoeren van de RES’en. Meer informatie over het RES-congres vind je op www.rescongres.nl.

Deel deze dit bericht gerust met mensen binnen je netwerk van de energietransitie!

Ja, ik meld mij aan

Bekijk ook

Cookie-instellingen