Nieuwe serie video's geeft uitleg over complexe onderwerpen

04-10-2022 664 keer bekeken

Werk je aan de energietransitie? Dan krijg je onherroepelijk te maken met complexe onderwerpen. Om je op weg te helpen met bepaalde thema’s en onderwerpen ontwikkelt NP RES diverse uitlegvideo’s .

De video’s geven naast de handreiking en de werkbladen meer tekst en uitleg over een bepaald onderwerp. Willemijn neemt je bijvoorbeeld mee in de wereld van Lokaal Eigendom of legt uit welke rol volksvertegenwoordigers precies hebben binnen de RES.

Lokaal eigendom

Lokaal eigendom wil zeggen dat inwoners en ondernemers samen, deels, of helemaal eigenaar zijn van windmolens of zonnepanelen. En dat zij kunnen meebeslissen over het project en over een deel of over alle opbrengsten. In deze uitleg video neemt Willemijn je mee in het onderwerp. Wat is lokaal eigendom nu precies? Welke vormen van lokaal eigendom zijn er? En welke rol heb jij hierin als volksvertegenwoordiger?

 

 

Volksvertegenwoordigers

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de Regionale Energiestrategie wordt vastgesteld door de volksvertegenwoordigende organen van de provincies, gemeenten en waterschappen. Dat is dan ook bijna overal gebeurd met de RES 1.0. Volksvertegenwoordigers hebben in de komende fase verschillende rollen bij de RES. Maar hoe zien die rollen eruit? Willemijn vertelt er meer over in de uitlegvideo voor volksvertegenwoordigers.

 

 

De pagina www.regionale-energiestrategie.nl/uitlegvideo wordt de verzamelplaats voor deze uitlegvideo's.

Bekijk ook

Cookie-instellingen