Vacature Communicatieadviseur helpdesk Wind op Land

11-01-2023 1236 keer bekeken

NP RES is op zoek naar een ervaren communicatieadviseur voor de Helpdesk Wind op Land (12 uur per week). Iemand die snel de kern kan halen uit complexe informatie, die strategisch kan meedenken op inhoud en proces, goed kan schrijven en een hands-on-mentaliteit heeft.

Een verbinder met goed omgevingsbewustzijn. We nodigen je uit om uiterlijk dinsdag 24 januari om 12.00 uur een offerte aan ons uit te brengen van iemand die die functie kan vervullen. Bestaand uit een C.V., motivatiebrief en een uurprijs. De offerte kan gestuurd worden aan n.boudier@npres.nl.

De opdracht
In juni 2021 deed de Raad van State uitspraak over een uitbreiding van een windpark in Delfzijl die gevolgen heeft voor windparken in Nederland, het ‘Nevele arrest’. Een samenwerkingsverband van de Ministeries van EZK en I&W, NP RES, RVO, IPO en VNG ondersteunt naar aanleiding hiervan provincies en gemeenten bij hun besluitvorming rondom windparken. Niet alleen met actuele informatie en een helpdesk, maar ook met praktijkvoorbeelden, kenniswerkgroepen en bijeenkomsten. Daarvoor is de website helpdeskwindopland.nl gerealiseerd. Hier is meer informatie over de uitspraak en de gevolgen te vinden. Deelnemers aan het samenwerkingsverband onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om de Helpdesk Wind op Land te verbreden naast de huidige ondersteuning voortkomend uit het ‘Nevele arrest’. Het betreft dan onderwerpen zoals bijvoorbeeld: gezondheid, geluid, veiligheid en dergelijke.

Profiel
NP RES is op zoek naar een strategische communicatieadviseur die het samenwerkingsverband wil ondersteunen. Je hebt ruime ervaring met overheidscommunicatie, samenwerking tussen partijen met verschillende belangen en ervaring met of affiniteit met de energietransitie. Deze ervaring helpt je de gevolgen van besluiten voor stakeholders te overzien. Je legt verbinding tussen netwerken of organisaties. Je weet mensen te binden aan een proces om gestelde doelen te realiseren. Dat helpt ruimte te creëren voor samenwerking in een politiek speelveld met nieuwe en wijzigende processtructuren. De vele belangen vragen om heldere communicatie, woordvoering en mediavoorlichting. Je wordt ingewerkt door je voorganger die je wegwijs kan maken in de materie en in belangen en partijen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden liggen op het gebied van strategische communicatie: advies en uitvoering. Je voert hierbij de volgende werkzaamheden uit:

  • Het organiseren van centrale communicatie en eenduidige woordvoeringslijnen over:
    • de onderwerpen waarvoor de helpdesk ondersteuning biedt aan provincies en gemeenten
    • de te maken keuzes daarin en
    • het delen van praktijkvoorbeelden.
  • Het communiceren over de activiteiten vanuit het actieprogramma die gericht zijn op de doelgroep (ambtenaren, bestuurders en volksvertegenwoordigers van gemeenten en provincies).
  • Het coördineren van de vragen die binnenkomen via de Helpdesk en zorgen dat deze vragen tijdig en juist beantwoord worden.

Herken je je hierin? Bekijk de vacaturetekst en hoe en tot wanneer je kunt reageren.

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen