Peter Derk Wekx nieuwe programmamanager regio-ondersteuning en plaatsvervangend directeur

31-01-2023 1410 keer bekeken

Op 1 maart start Peter Derk Wekx bij NP RES als programmamanager regio-ondersteuning en plaatsvervangend directeur.

Peter Derk is de afgelopen jaren gemeentesecretaris van Alphen aan den Rijn geweest en lid van de VNG EKEM commissie. Daarvoor werkte hij in verschillende functies bij gemeente Zaanstad en de provincies Noord- en Zuid-Holland.  

“We zijn blij dat Peter Derk deze overstap wil maken. Zijn grote betrokkenheid bij het onderwerp, passie voor samenwerking en ruime ervaring met onder meer decentrale uitvoering, maken hem een waardige opvolger van onze huidige programmamanager Karen Arpad. Zij gaat na drie jaar detachering via de provincie Noord-Holland weer terug naar de provincie”, zegt directeur Kristel Lammers.

Peter Derk zegt zelf: “Ik ben vereerd dat ik in deze rol mag bijdragen aan de RES-opgave. Een opgave die me inhoudelijk trekt en past bij mijn persoonlijke drijfveer. Ik heb niet voor niets milieukunde en milieufilosofie gestudeerd. Ik hoop met mijn ervaring met de verschillende bestuurslagen in deze rol een bijdrage te leveren om samen de RES doelen te realiseren. Ik kijk uit naar de samenwerking met alle partners van het programma“.

Bekijk ook

Cookie-instellingen