Kennisbijeenkomst Leertraject Energie in de Leefomgeving: Gemengde financiering/gebiedsfondsen

08-06-2023 1203 keer bekeken

Op 13 juni organiseert het Leertraject Energie in de Leefomgeving, onder leiding van hoogleraar bestuurskunde Geert Teisman, een kennisbijeenkomst over ‘gemengde financiering’ en wat de betekenis is van breder inzetbare gebiedsfondsen voor integrale voorstellen.

Een integrale aanpak van verschillende opgaven, zoals de energietransitie, blijkt in de praktijk lastig te financieren. Want de budgetten zijn per sector verdeeld. Hoe kunnen we gebruik maken van breder inzetbare gebiedsfondsen voor integrale voorstellen? Dat kan door vormen van gemengde financiering. Daarbij worden de middelen uit sectorale potjes ingezet voor gecombineerde oplossingen die meerwaarde creëren voor de samenleving als geheel. Een mooie gedachte die velen aanspreekt, denken wij. Maar hoe doen we dat?

Graag nodigen we je uit voor deze bijeenkomst om een volgende stap te zetten in het ontwikkelen en toepassen van vormen van gemengde financiering, die helpen om de energietransitie verder te brengen juist door andere ambities en belangen te dienen. In de bijeenkomst kijken we naar ervaringen in andere domeinen en naar ervaringen uit RES-regio’s Holland Rijnland en Rivierenlanden provincie Gelderland. Wat kunnen we daarvan leren en toepassen?

Locatie: Amersfoort
Voor wie: Beleidsmedewerkers die zich bezig houden met gebiedsontwikkeling waarin energietransitie één van de opgaven is.

Meld je aan

Meer informatie over het leertraject Energie in de Leefomgeving vind je op deze pagina

Bekijk ook

Cookie-instellingen