Kom naar Congres Regionale Energie en Lokale Warmte op 1 november

04-07-2023 1435 keer bekeken {0} reacties

Op woensdag 1 november is het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte (voorheen RES-congres) in de Jaarbeurs in Utrecht. Ben je erbij? Het aantal plekken is beperkt. Meld je direct aan en verzeker jezelf van een plek!

Ik meld me aan

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) organiseren dit congres samen. Een logische stap, omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen.

Voor wie

Het congres is voor iedereen die betrokken is bij de energie- en warmtetransitie: ambtenaren en bestuurders die met de klimaatopgave bezig zijn, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en wetenschappers. Je ontmoet veel collega’s die ook aan de energietransitie werken. Je doet nieuwe inzichten en inspiratie op.

Krachten bundelen in de uitvoering

We werken samen aan de uitvoering van de energie- en warmtetransitie. Op het congres zie je hoe dit vorm krijgt. Denk aan praktijkverhalen van regio’s en gemeenten, sessies over het energiesysteem, over onze leefomgeving en over betrokkenheid van inwoners en energiecoöperaties. Maar ook overkoepelende thema’s komen aan de orde, zoals veiligheid, interbestuurlijk samenwerken en desinformatie.

Programma in de maak

We zijn nog druk bezig met het samenstellen van het programma. Dat bestaat uit een plenair deel en drie rondes met circa 30 deelsessies over het ontwikkelen en uitvoeren van de RES’en en de Lokale Warmtetransitie. Vind je dat een bepaald onderwerp of praktijkvoorbeeld absoluut niet mag ontbreken? Laat het ons weten bij je aanmelding.

Let op: de aanmelding voor deelsessies begint in het najaar. Als je je nu aanmeldt, word je hiervoor als eerste uitgenodigd.

Ik meld me aan

Bekijk ook

Cookie-instellingen