Inschrijving sessies gestart voor Congres Regionale Energie en Lokale Warmte

12-10-2023 652 keer bekeken

Het programma voor ons congres op 1 november is compleet. Je kunt je vanaf nu inschrijven voor sessies als 'Hoe gaan we ontstoppen? Netcongestie afgepeld', 'Van Zonnepark naar Energietuin', 'Isoleer je huis met behoud van de vleermuis' en 'Tips voor succesvol samenwerken met bewonersinitiatieven'.

Het programma bestaat uit een plenair deel en drie rondes met circa 40 sessies. Die gaan over het ontwikkelen en uitvoeren van de Regionale Energiestrategieën en de Lokale Warmtetransitie. Iedereen die zich heeft aangemeld voor het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte heeft een mail ontvangen. Schrijf je direct in, zodat je bij de sessies van jouw keuze aanwezig kan zijn. Let op, als je op de wachtlijst staat, ontvang je nog geen mail om je in te schrijven voor de sessies. Zodra iemand afzegt, ontvangt de eerstvolgende op wachtlijst een mail met deelnamebevestiging en daarmee ook inschrijving voor de sessies. 

Bekijk het programma op de congreswebsite

Vol

We zijn blij met de grote interesse voor ons congres. We hebben de limiet van 1000 deelnemers bereikt en het congres is hiermee volgeboekt.  

Krachten bundelen in de uitvoering

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) organiseren dit congres samen. Een logische stap, omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen. Op het congres zie je hoe dit vorm krijgt. Denk aan praktijkverhalen van regio’s en gemeenten, sessies over het energiesysteem, over onze leefomgeving en over betrokkenheid van inwoners en energiecoöperaties. Maar ook overkoepelende thema’s komen aan de orde, zoals veiligheid en interbestuurlijk samenwerken. 

Voor wie

Het congres is voor iedereen die betrokken is bij de energie- en warmtetransitie: ambtenaren en bestuurders die met de klimaatopgave bezig zijn, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en wetenschappers. Je ontmoet veel collega’s die ook aan de energietransitie werken. Je doet nieuwe inzichten en inspiratie op. 

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen