Lokaal Opgewekt Emmen als praktijkvoorbeeld op internationale Civic Energy Conference

20-08-2019 1304 keer bekeken

Begin

18-09-2019 om 10:00

Einde

18-09-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Oldenburg – the Old Parliament (Alter Landtag). Dat is net ten westen van Bremen.

In Emmen willen we al langer dat lokaal opgewekte energie ten goede komt aan de omwonenden. Onder Lokaal Opgewekt Emmen (onderdeel van het COBEN programma) hebben we gewerkt aan 20 procent participatie van de directe omgeving.

Als een van de eerste gemeenten is dit ook daadwerkelijk vastgelegd in beleid. Het servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen is ingericht om de lokale energiecoöperaties te ondersteunen.

Lokaal Opgewekt Emmen is een van de parktijkvoorbeelden die toneel krijgen tijdens de eindconferentie Civic Energy Conference op 18 september, georganiseerd door het Interregprogramma COBEN (northsearegion.eu/coben/).

Over Civic Energy Conference
De voertaal is Engels. Een uitgebreid en interessant programma met onder andere presentaties van vernieuwende bedrijfsmodellen. Deze zijn in verschillende landen  ontwikkeld om de lokale opbrengst van de energietransitie te optimaliseren.
Daarnaast komt Vera Pieterman, plaatsvervangend directeur ministerie van EZK, toelichten hoe de Nederlandse Rijksoverheid aankijkt tegen de invulling van 50 procent participatie, zoals benoemd in het Klimaatakkoord.
Het volledige programma vindt u hier: civic-energy.eu/conference. Aanmelden kan ook via deze website.

Cookie-instellingen