Klimaattop Noord-Nederland

28-10-2019 231 keer bekeken

Begin

31-10-2019 om 08:30

Einde

31-10-2019 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Oude Suikerfabriek, Groningen

Op donderdag 31 oktober beleeft Noord-Nederland de tweede editie van de Klimaattop Noord NL, deze keer in de Oude Suikerfabriek van Groningen.

Op donderdag 31 oktober beleeft Noord-Nederland de tweede editie van de Klimaattop Noord NL, deze keer in de Oude Suikerfabriek van Groningen. Diederik Samsom, onderweg naar zijn nieuwe functie als kabinetschef van Frans Timmermans in Brussel (klimaat- en milieubeleid!), opent de dag. De presentatie is in handen van Marijke Roskam en Harm Edens. Gastsprekers zijn verder Jelmer Mommers (journalist klimaat en energie, schrijver van ‘Hoe Gaan We Dit Uitleggen’) en Yannick Wassmer (wetenschappelijk onderzoeker ‘Strategisch Leiderschap en Duurzaamheid’).

Deze tweede editie barst qua programmering uit z’n voegen. Er was dan ook niet voor alle aangemelde initiatieven en projecten plaats in het programma. En dat zegt genoeg: er worden meters gemaakt in de energietransitie in Noord-Nederland. De aangemelde workshops en lezingen zijn verdeeld in thema’s, zoals (onder meer) Klimaatadaptatie, Mobiliteit, Circulaire economie, Participatie, Gedrag, Human Capital en Waterstofeconomie. Zo’n 50 exposanten vullen de beursvloer in en om de Oude Suikerfabriek.

Het klimaat en de energietransitie zijn de thema’s van nu en morgen. Voor Noord-Nederland zijn deze thema’s, meer dan elders in Nederland, een kans voor een nieuw toekomstperspectief. Zeker in het licht van de snelle afbouw van de aardgasindustrie. Er ontstaat een nieuwe economie, die nu in opbouw is. Juist in deze regio komen energiekennis en –kunde, een optimale infrastructuur met Europese scope en de nodige gunstige randvoorwaarden bij elkaar. De sterk gevoelde urgentie door de aardbevingsproblematiek jaagt  vernieuwing en alternatieve oplossingen aan bij bedrijfsleven, bewoners en beleidsmakers. Er is een ongekende dynamiek, in een speelveld dat per week lijkt te veranderen. De ontwikkelingen zijn bijna niet bij te houden. Met de nuchtere benadering die de noorderlingen kenmerkt, wordt in de regio gewerkt aan tastbare toepassingen en oplossingen: meters maken. Alle reden voor een tweede top.

Voor meer informatie en aanmelden www.klimaattopnoord.nl   

Over Klimaattop Noord NL

De Klimaattop Noord NL werd in 2017 voor het eerst gehouden om als ‘energie-regio-met-urgentie’ de ontwikkelingen en initiatieven in het gebied samen te brengen én de regionale inzet op klimaatdoelen verder te brengen. Het evenement is een initiatief van de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en de kennis- en netwerkorganisatie New Energy Coalition.

Cookie-instellingen