Webinar Regiodemocratie en de RES

12-02-2021 2155 keer bekeken

Begin

04-03-2021 om 19:30

Einde

04-03-2021 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

online

In het webinar ‘Regiodemocratie en de RES’ gaan we in gesprek over de dilemma’s, maar ook de kansen van ‘regiodemocratie’.

Actuele vragen zijn: Hoe positioneer je je als volksvertegenwoordiger in de politiek-bestuurlijke context van een RES-regio? Hoe zorg je enerzijds voor de belangen van jouw gemeente/provincie/waterschap en draag je bij aan een RES waarbij de goede afwegingen zijn gemaakt die bijdrage aan de energietransitie in jouw regio?

Hoe stel je goede kaders voor het besluitvormingsproces en vindt er regionale afstemming met andere volksvertegenwoordigers plaats over RES?

In sommige RES-regio’s zoals West-Overijssel, Midden-Holland, Twente zijn er goede voorbeelden van regionale afstemming bij de RES. Ook ervaringen uit de dagelijkse bestuurspraktijk van de RES komen in dit webinar aan bod.  

Ruben Maes gaat in gesprek met: 

  • Prof. dr. Martijn van der Steen, adjunct-directeur van de NSOB
  • Maartje Lof, gemeenteraadslid in Olst-Wijhe en lid van de werkgroep RSAB (raadsleden, statenleden en AB-leden) van de regio West-Overijssel en 
  • Erica van Lente, burgemeester van de gemeente Dalfsen. In haar rol als voorzitter van de gemeenteraad is ze gericht op het betrekken van raadsleden bij verschillende vormen van regionale samenwerkingsverbanden, zoals de Veiligheidsregio, maar ook de Regio Zwolle (een vorm van netwerksamenwerking).

Doelgroep: gemeenteraadsleden, statenleden, leden algemeen bestuur waterschappen, bestuurders, griffiers en ambtenaren

 

Info

Datum: donderdag 4 maart 2021 

Tijd: 19.30-20.30 uur 

Aanmelden

Vragen over webinar graag mailen naar Huri Sahin, h.sahin@npres.nl

Cookie-instellingen