Webinar - De energietransitie en het Klimaatakkoord

584 keer bekeken

Begin

01-06-2022 om 19:30

Einde

01-06-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

online

Onderdeel van het introductieprogramma voor volksvertegenwoordigers over de energietransitie. Het introductieprogramma wordt verzorgd door het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Na twee introductiecursussen energietransitie voor (nieuwe) raadsleden trappen we op 1 juni af met de eerste van een serie van zeven verdiepende webinars. Het webinar gaat over de achtergronden van de energietransitie en het Klimaatakkoord, de wetgevingsagenda en de relatie met Europese doelstellingen. Voor welke opgave staan we en wat is de rol van het raadslid daarin? Aan de orde komen verschillende beleidsinstrumenten, zoals de transitievisie Warmte (TVW), het omgevingsplan, participatiebeleid en het Nationaal isolatieprogramma. Ook bespreken we de werkwijze en randvoorwaarden van de RES met concrete regionale voorbeelden en aandachtspunten. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Terugkijken

Voor raadsleden, statenleden en AB-leden van waterschappen
Ontdek een pagina vol informatie over hoe je je rol als volksvertegenwoordiger kunt vervullen als het gaat om de RES, met verwijzing naar achtergronddocumentatie en handige links. www.regionale-energiestrategie.nl/volksvertegenwoordigers
Cookie-instellingen