Webinar - Verduurzaming scholen en ander maatschappelijk vastgoed

21-03-2022 641 keer bekeken

Begin

14-09-2022 om 19:30

Einde

14-09-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online (via Zoom)

Onderdeel van het introductieprogramma voor volksvertegenwoordigers over de energietransitie. Het introductieprogramma wordt verzorgd door het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het webinar gaat over het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat gemeenten hun maatschappelijk vastgoed voor 2050 verduurzamen. Uitgangspunt is een reductie van 95% van de CO₂-uitstoot en het aardgasvrij maken van gebouwen. De focus ligt op het terugdringen van alle energie die nodig is voor verwarmen, koelen, ventileren en verlichten van een gebouw. Het is dus nu aan gemeenten om dit op te pakken en daarmee de voorbeeldrol van maatschappelijk vastgoed in de energietransitie in te vullen. U heeft daar als raadslid een belangrijke rol in. Deskundigen helpen u op weg met concrete informatie en tips.

Terugkijken

Voor raadsleden, statenleden en AB-leden van waterschappen
Ontdek een pagina vol informatie over hoe je je rol als volksvertegenwoordiger kunt vervullen als het gaat om de RES, met verwijzing naar achtergronddocumentatie en handige links. www.regionale-energiestrategie.nl/volksvertegenwoordigers
Cookie-instellingen