Webinar - Omgevingsbeleid en RES

21-03-2022 857 keer bekeken

Begin

21-09-2022 om 19:30

Einde

21-09-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

online

Onderdeel van het introductieprogramma voor volksvertegenwoordigers over de energietransitie. Het introductieprogramma wordt verzorgd door het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het webinar gaat over de Omgevingswet. Elke stap die we zetten in het kader van de energietransitie (opwek van duurzame energie, energienetwerken, participatie) heeft ergens een ruimtelijke component. Er komt ergens iets op een plek, bijvoorbeeld zonnepanelen, windturbines of transformatorhuisjes. Om dat  te realiseren moeten er processen en procedures worden doorlopen die vallen onder de Omgevingswet (gaat in 2023 in). U heeft daar als raadslid een belangrijke rol in. Hoe zit het precies en wat moet er al heel gauw gebeuren, daar gaat dit webinar over. Deskundigen helpen u op weg met concrete informatie en tips.

Terugkijken

Voor raadsleden, statenleden en AB-leden van waterschappen
Ontdek een pagina vol informatie over hoe je je rol als volksvertegenwoordiger kunt vervullen als het gaat om de RES, met verwijzing naar achtergronddocumentatie en handige links. www.regionale-energiestrategie.nl/volksvertegenwoordigers
Cookie-instellingen