Stroomopwaarts: hoe versnellen we zonne- en windenergie in de regio?

27-06-2022 767 keer bekeken

Begin

13-09-2022 om 13:00

Einde

13-09-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Via Zoom

Natuur & Milieu organiseert samen met onder andere de Natuur en Milieufederaties op 13 september het online symposium 'Stroomopwaarts: hoe versnellen we zonne- en windenergie in de regio'.

Grootschalige opwek van zonne- en windenergie moet een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame energievoorziening in Nederland. Een goede inpassing hiervan is essentieel om het draagvlak voor de energietransitie te behouden en de beperkte ruimte in Nederland goed te gebruiken. Goede inpassing houdt in dat duurzame energieprojecten in samenspraak met de omgeving én met oog voor de natuur tot stand komen. Dit kan nogal een uitdaging zijn voor lokale overheden. Daarom organiseert Natuur & Milieu samen met onder andere de Natuur en Milieufederaties een online symposium. Deze is speciaal gericht aan medewerkers van gemeenten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie op land.

Programma
We starten plenair met een opening en presentatie door Natuur & Milieu.
Daarnaast kun je kiezen voor één van onderstaande sessies, georganiseerd door een expert op het betreffende gebied. De sessies draaien om de volgende vragen:   

Na afloop sturen wij de belangrijkste leerpunten uit alle drie deelsessies op.

Ja, ik meld me aan

Na aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Later ontvang je van ons nog een e-mail met een reminder en later nog eens de link naar om de Zoom-meeting bij te wonen.

Over ‘Iedereen Stroomopwaarts’ 
Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van Iedereen Stroomopwaarts, een draagvlakcampagne van Natuur & Milieu. Met Stroomopwaarts delen wij inspirerende verhalen over zon en wind, verteld door omwonenden, natuurliefhebbers, ontwerpers en ontwikkelaars. Maar we hebben het ook over de zorgen en vragen die er spelen rondom schone energie, bijvoorbeeld over mogelijke gezondheidseffecten. Ontdek de campagne

Cookie-instellingen