Nieuwe (duurzame) energie door jongerenparticipatie

04-10-2022 85 keer bekeken

Begin

20-10-2022 om 16:00

Einde

20-10-2022 om 19:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vooral de huidige jonge generaties zullen geconfronteerd gaan worden met de gevolgen van de klimaatproblematiek. Om die reden is het logisch dat zij zich uitspreken over en betrokken worden bij het beleid dat momenteel in Nederland wordt uitgestippeld.

Op landelijk niveau is er een redelijke jonge minister (35 jaar oud) die een klimaatfonds van 35 miljard mag gaan inrichten. Hoe komt dat fonds er uit te zien? En worden daarin de belangen en de meningen van jongeren meegenomen? En wat houden die belangen en meningen precies in?

Op regionaal niveau worden de zogenaamde Regionale Energiestrategie├źn (RES) ontwikkeld. Deze strategie├źn bepalen hoe de energietransitie tot en met 2030 in elke regio uitgevoerd gaat worden. Sinds enige tijd bestaat JongRES Nederland dat zich inzet om de stem van jongeren mee te laten klinken in deze RESsen. Waar staat JongRES Nederland inhoudelijk precies voor? Wat vinden jongeren vooral belangrijk? Voelen zij zich voldoende betrokken bij de RESsen? Wat kan er beter?

Meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen