Werksessies lokale overheden en zon op dak: inzicht in je gemeente met data (RVO)

26-01-2023 1150 keer bekeken

Begin

09-03-2023 om 09:30

Einde

09-03-2023 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Werk je bij een lokale overheid en wil je hulp en oplossingen bij zonne-energieprojecten op daken? In deze 4e werkgroep krijg je inzicht in je gemeente met data over zon op dak. Je kunt je eigen casus inbrengen en werkt aan oplossingen met collega-gemeenten.

Veel gemeenten, regio’s en provincies hebben grote ambities voor zonne-energieprojecten op daken (‘zon op dak’). Bij meer dan de helft van de - in theorie - geschikte daken blijken de projecten niet haalbaar of mogelijk. Gebruiksfuncties, ouderdom van het gebouw, draagkracht van de constructie en netaansluitmogelijkheden spelen hierbij een rol. Maar ook: hoe kijkt de dakeigenaar of huurder van het gebouw tegen het opwekken van zonne-energie aan? Daarom is het belangrijk te weten welke daken wél geschikt zijn.

Data gebruiken

Wil  je weten wanneer een dak geschikt is? Of wil je data over de eigenaren en gebruikers? Krijg in deze werkgroep antwoorden op vragen als: welke data is beschikbaar? Hoe kun je het dakpotentieel bepalen en rekening houden met de beschikbare netcapaciteit? Hoe kun je data monitoren? En hoe kun je omgaan met het delen van data met ‘derden’?

  • Leer verschillende nationaal beschikbare datasets gebruiken voor analyses van daken in je eigen gemeente of regio.
  • Geef je eigen databehoefte aan en experts adviseren je hoe je deze invult.
  • Leer wanneer je die data mag gebruiken en hoe je de data beschikbaar stelt aan partners en marktpartijen. En hoe je zelf data verzamelt en beheert om de realisatie van zonne-energie op daken in jouw gemeente of regio te monitoren.

Data

In 3 werksessies van een halve dag help je als lokale overheid en expert elkaar bij het realiseren van meer zonne-energie op daken en het uitvoeren van effectiever beleid met data. 

Donderdag 9 maart 09:30 - 13:30 uur
Donderdag 30 maart 09:30 - 13:30 uur
Donderdag 20 april 09:30 - 13:30 uur

Tijdens de werksessies ga je met een kleine groep experts en andere lokale overheden aan de slag met je eigen casus of datavraag. Het gaat hierbij vooral om de uitwisseling van ervaringen tussen lokale overheden. Daarnaast nodigen we experts uit om hun kennis te delen en zijn er praktijkvoorbeelden.

Je kunt je aanmelden tot 24 februari. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per werkgroep.

Meer informatie en aanmelden

 

Cookie-instellingen