Congres Regionale Energie en Lokale Warmte (VOL)

16-05-2023 1074 keer bekeken

Begin

01-11-2023 om 09:00

Einde

01-11-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Jaarbeurs, Utrecht

Op woensdag 1 november is het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte (voorheen RES-congres en PAW-congres) in de Jaarbeurs in Utrecht. We zijn blij met de grote interesse voor ons congres! Op dit moment zijn we volgeboekt.

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) organiseren dit congres samen. Een logische stap, omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen. Op het congres ontmoet je veel collega’s die ook aan de energietransitie werken. Je doet nieuwe inzichten en inspiratie op.

Het programma bestaat uit een plenair deel en drie rondes met circa 40 sessies over het ontwikkelen en uitvoeren van de RES’en en de Lokale Warmtetransitie. Sessies als 'Hoe gaan we ontstoppen? Netcongestie afgepeld', 'Van Zonnepark naar Energietuin', 'Isoleer je huis met behoud van de vleermuis' en 'Tips voor succesvol samenwerken met bewonersinitiatieven'. Iedereen die zich heeft aangemeld voor het congres heeft een mail ontvangen. Schrijf je direct in, zodat je bij de sessies van jouw keuze aanwezig bent. Let op, als je op de wachtlijst staat, ontvang je geen mail om je in te schrijven voor de sessies.

Bekijk het programma

Vol

We zijn blij met de grote interesse voor ons congres. Op dit moment zijn we volgeboekt.

Krachten bundelen in de uitvoering

We werken samen aan de uitvoering van de energie- en warmtetransitie. Op het congres zie je hoe dit vorm krijgt. Denk aan praktijkverhalen van regio’s en gemeenten, sessies over het energiesysteem, over onze leefomgeving en over betrokkenheid van inwoners en energiecoöperaties. Maar ook overkoepelende thema’s komen aan de orde, zoals veiligheid, interbestuurlijk samenwerken en desinformatie.

Voor wie

Het congres is voor iedereen die betrokken is bij de energie- en warmtetransitie: ambtenaren en bestuurders die met de klimaatopgave bezig zijn, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en wetenschappers. Je ontmoet veel collega’s die ook aan de energietransitie werken. Je doet nieuwe inzichten en inspiratie op.

 

Cookie-instellingen