Kennissessie over zelflevering

18-07-2023 1104 keer bekeken

Begin

19-09-2023 om 13:30

Einde

19-09-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

The Green, Arnhem (pal naast station Arnhem)

Veel gemeenten kopen hun energie op een traditionele manier in via Europese aanbestedingen en meerjarige contracten. Een alternatief is de zogeheten ‘zelflevering’. Zelflevering is het als lokale of regionale overheid aan jezelf leveren van energie. Die energie heb je of zelf geproduceerd of koop je ergens in. Bijvoorbeeld van een (lokale) producent of van de energiebeurs. Dat kan en dat mag. 

Je kunt dit als gemeente op verschillende manieren organiseren. Bijvoorbeeld via een gemeentelijk energiebedrijf, ondernemers met opweklocaties of de coöperatie als energiegemeenschap. Wat zijn de voor- en nadelen, wat betekent dat voor de interne organisatie en vooral ook: welke politieke keuzes gaan er aan vooraf? In de kennissessie komen gemeenten en leveranciers aan het woord over hun oplossing en ga je zelf aan de slag met het vraagstuk voor jouw gemeente. 

Voor wie

Bestuurders, ambtenaren en raadsleden die betrokken zijn bij de energietransitie. 

Waarmee kom je thuis

Beter begrip wat zelflevering is en wat het oplevert, inzicht in hetgeen er bij komt kijken en inzicht in de stappen die je moet doorlopen om het te organiseren. 

Georganiseerd door

Gelders Energieakkoord (GEA), Klimaatverbond Nederland en NP RES.

 

Aanmelden

Cookie-instellingen