Lessen uit drie jaar burgerbetrokkenheid (Platflorm LEO)

24-01-2024 85 keer bekeken

Begin

07-02-2024 om 16:00

Einde

07-02-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 7 februari tijdens de eerste LEO in Gesprek van 2024 ontvangt Ruud Schuurs (Programmamanager LEO) Shannon Spruit, medeoprichter en directeur projecten van Populytics.

Opgeleid als medisch antropoloog en socioloog, koestert Shannon een diepe belangstelling voor de relatie die mensen tot hun omgeving hebben. Ze deed ervaring op als onderzoeker aan de TU Delft en diverse andere universiteiten. In 2020 richtte ze samen met Niek Mouter Populytics op.

Populytics

In de visie van Populytics draait participatie om het vergroten van de empathie tussen beslissers en betrokkenen. Populytics ontwerpt en begeleidt participatieprojecten, onder meer via de Participatieve Waarde Evaluatie. In deze methode nemen betrokkenen (virtueel) plaats op de stoel van de beslissers om meer begrip te krijgen voor de keuzes die beslissers maken. En beslissers krijgen zo meer begrip voor de overwegingen en zorgen van betrokkenen. In deze LEO in Gesprek neemt Shannon ons mee in de inzichten die Populytics opdeed in drie jaar inwonersraadplegingen in de energietransitie. Wat zijn terugkerende thema’s? Welke generieke lessen konden ze trekken en wat is juist context-afhankelijk?

Deelnemen

Meld je gratis aan als je de livestream 'LEO in Gesprek' wilt volgen. Deelname staat open voor iedereen. Je ontvangt enkele dagen voor de uitzending een link. Uitzending gemist? Geen probleem. De opname verschijnt later op hun website.

Meer informatie en aanmelden

Over Platform LEO

LEO staat voor Lerend netwerk Energie & Omgeving (LEO). Zij brengen professionals samen die zich bezighouden met de energietransitie, met de focus op de vraag hoe de energieopgave kan worden gerealiseerd met inachtneming van de fysieke, sociale en economische omgeving. Iedereen wil naar een schone energietoekomst, maar hoe scheppen we die toekomst samen met alle belanghebbenden? Platform LEO richt zich op de vraagstukken die daarbij komen kijken, door prikkelende dialoog en betekenisvolle ontmoetingen.

www.platformleo.nl

Cookie-instellingen