RES voor nieuwe raadsleden

21-03-2022 1059 keer bekeken

De verkiezingen liggen net achter ons. Donderdag 29 maart wordt de nieuwe lichting raadsleden geïnstalleerd. NP RES kan helpen met het inwerken van raadsleden op het dossier van de RES.

Als nieuw raadslid komt er meteen veel op je af: raads- en fractievergaderingen, mensen leren kennen, inwerken in dossiers. Energietransitie en uitvoering van de RES zullen de komende jaren prominent op de raadsagenda staan. NP RES helpt je om zo snel en effectief mogelijk op dit onderwerp ingewerkt te raken, onder andere via het volgende aanbod:

  • Samen met de VNG organiseren we een introductieprogramma om nieuwe raadsleden op weg te helpen in de energietransitie en de RES. Het programma start met een online introductiecursus op 20 april en 11 mei. Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomsten.
  • Op de site van NP RES vind je een pagina vol informatie over hoe je je rol als volksvertegenwoordiger kunt vervullen als het gaat om de RES, met verwijzing naar achtergronddocumentatie en handige links.
  • Pascale Georgopoulou is onze nieuwe thematrekker volksvertegenwoordigers. Heb je vragen, dan kun je bij haar terecht. Haar contactgegevens vind je hier. Lees Pascales blog naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

Bekijk ook

Cookie-instellingen