Doe mee aan Transform.Hackathon

20-07-2022 1928 keer bekeken

Om het energiesysteem van morgen te versnellen organiseren NP RES en Unify.energy van 31 oktober tot en met 2 november Transform.Hackathon. Een meeslepende ervaring op het gebied van de energietransitie. Meld je aan voor deze hackathon of meld je aan voor een van de meetups in het land!

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Steeds meer mensen voelen de urgentie rond de energietransitie. Er is een groeiend verlangen om onze wereld te transformeren naar een plek die duurzaam is en waar we als samenleving kunnen floreren. We kunnen onze huidige problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Daarom zullen we nieuwe modellen moeten ontwikkelen die de oude kunnen vervangen.  

Ons energiesysteem kantelt diametraal van een centraal gevoed systeem naar een systeem waar de opwek uit zon en wind lokaal plaatsvindt. We zien de noodzaak om lokaal te balanceren: vraag en aanbod bij elkaar brengen, energie lokaal uitwisselen en/of opslaan. Met het project De wereld van B hebben we samen met mensen met heel verschillende achtergronden in kaart gebracht wat de ontwerpprincipes zijn die ten grondslag liggen aan dat energiesysteem van morgen. Nu is het tijd voor the next step. Tijd om samen concepten, prototypes en modellen te bouwen die de transitie naar het energiesysteem van morgen versnellen. 

Transform.hackathon, doe mee! 

NP RES en Unify.energy organiseren in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat van 31 oktober tot en met 2 november Transform.Hackathon. Een meeslepende ervaring en het grootste event op systeeminnovatie in de Nederlandse energiesector. Meer dan 200 ontwerpers, beleidsmakers, hackers, kunstenaars en pioniers werken samen 48 uur lang aan vier challenges. We dagen hen uit om met nieuwe oplossingen, concepten, prototypes en modellen te komen die een beslissende bijdrage kunnen leveren aan het bouwen van nieuwe energiesystemen. 

Ben jij één van die mensen? Meld je aan via de Transform.Hackathon. Transform.Hackathon vindt plaats op Fort Voordorp in Utrecht. 

Wil je liever eerst meer weten over Transform.Hackathon en de challenges? Kom dan naar een van de drie meetups die we organiseren. Alle meetings starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. 

- 1 september: Arnhem - The Green Meeting Center
- 8 september: Eindhoven - Klokgebouw
- 14 september: Rotterdam - Groothandelsgebouw

Graag vooraf aanmelden voor deze meetups, zodat we weten dat we je kunnen verwachten. 

Meer informatie over de hackathon en over deelname vind je op de Transform.Hackathon.  

De wereld van B 
We wekken steeds meer duurzame energie uit zon en wind op. Tegelijkertijd zien we dat die energietransitie ook leidt tot problemen in het netwerk. We moeten dus kijken naar onze energievoorziening van morgen (B) en wat dit betekent voor besluiten die we vandaag (A) nemen. De route van ‘de wereld van vandaag’ (A) naar ‘de wereld van morgen’ (B), vinden we alleen als we de principes van de Wereld van B kennen. Meer weten of de wereld van B en de principes? Kijk op de pagina De wereld van B
Cookie-instellingen