Tweede campagneperiode Van Hoe naar Zo

11-04-2024 586 keer bekeken

De campagne Van Hoe naar Zo gaat op 29 april weer van start. Basis zijn verhalen van mensen die laten zien hoe zij concreet kunnen bijdragen aan de energietransitie in hun regio. RES-regio’s, provincies en gemeenten kunnen het campagnemateriaal gebruiken of zelf cases maken.

De campagne Van Hoe naar Zo is onderdeel van de landelijke campagne Zet ook de knop om. Basis zijn verhalen van mensen die laten zien hoe zij concreet kunnen bijdragen aan de energietransitie in hun regio. Maar hoe? Dat is een vraag die bestaat uit wel 1000 andere vragen. Gelukkig is er ook heel veel ZO! En dat ZO laat de campagne zien. Om inwoners te inspireren, aan het denken te zetten, en te inspireren tot actie.

Dit verhaal slaat aan. Vandaar dat de campagne een vast onderdeel is van de landelijke campagne Zet ook de knop om. Dat betekent dat het Rijk ook de campagnecases vanuit Van Hoe naar Zo deelt. Vanaf 29 april start een gezamenlijke campagne van 2 weken. Vanaf 8 juli start de always on campagne en deelt het Rijk tot het einde van het jaar de cases via hun kanalen.

Samen eenduidige en herkenbare boodschap uitdragen

RES-regio's, provincies, gemeenten of andere organisaties kunnen de materialen gebruiken die voor de gezamenlijke campagne worden gemaakt. Sommige regio’s hebben zelf cases ontwikkeld. Andere regio’s zijn daarmee nog bezig. De Rijksoverheid zorgt in de campagneweken voor een groot landelijk bereik. Je vindt de campagne-materialen in de toolkit op de website van het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat (LCNK). 

Toelichting en vragen

Donderdag 18 april (9.00-10.00 uur) is er een online inloopmoment waar je vragen over de campagne kunt stellen. Janneke Hartog, campagnemanager bij EZK zal vanuit het Rijk de campagne opzet en planning toelichten.

Voor meer informatie en aanmelden voor 18 april kun je contact opnemen met r.woerd@npres.nl

Bekijk ook

Cookie-instellingen