Maatschappelijke tender

De maatschappelijke tender is een instrument dat je als overheid in kunt zetten om te komen tot keuzes wie wat waar wanneer ontwikkelt. Het is een manier om het proces in te richten richting omgevingsvergunningen voor zonne- en of windprojecten. De maatschappelijke tender geeft overheden de mogelijkheid om meer regie op die uitvoeringsfase te hebben. Bijvoorbeeld om natuur- en landschapswaarden te behouden of te versterken, of om lokaal eigendom te kunnen realiseren, of vanuit de wens beter aan te sluiten op de planning van de netbeheerders voor de uitbreiding van de netcapaciteit.

Wat is een maatschappelijke tender precies, wanneer kun je die inzetten hoe doe je dat? In deze explainer video leggen we het uit.

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"users","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-user","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible ASC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"239548"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":true,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

 

 
  • Werkblad maatschappelijke tender

    Wil je je verder verdiepen in wanneer en hoe je een maatschappelijke tender in kunt zetten? Of wil je ermee aan de slag en vraag je je af hoe je dit aanpakt? Lees dan ons werkblad Maatschappelijke tender.

  • Juridische bouwstenen

    Ben je benieuwd naar de juridische mogelijkheden om projecten in lokaal eigendom te realiseren en wat de juridische basis is voor een maatschappelijke tender? Lees dan het werkblad 'Juridische en praktische bouwstenen voor financiƫle participatie.'

    Cookie-instellingen