Opslag van energie in een batterij

Als je duurzame elektriciteit opslaat in een batterij, kun je het gebruiken op het moment dat je het nodig hebt. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in woningen via een thuisbatterij, of in een buurtbatterij. Ook zijn er batterijen voor grootverbruikers en collectieve batterijen op bedrijventerreinen.

De manier van opslag is overal hetzelfde: duurzaam opgewekte elektriciteit opslaan, zodat het later slim kan worden ingezet. De komende jaren zal batterijopslag een grote rol gaan spelen in het stabiel houden van het elektriciteitsnet , verwachten de netbeheerders. Bij bedrijven en op bedrijventerreinen zien we al voorbeelden van grootschalige duurzame opwek in combinatie met batterijopslag. Neem bijvoorbeeld de Buffalo Batterij in Lelystad, energieopslag op een bedrijventerrein in Tholen of bij voetbalclub ADO Den Haag.

Voor woningen en buurten komt batterijopslag minder snel op gang, omdat dit vaak financieel minder interessant is. Door het afschaffen van de dubbele belasting op buurtbatterijen kan de business case verbeteren en kan zich dit ook verder ontwikkelen. Daarnaast is het verstandig om de site van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid te raadplegen over de veiligheidsaspecten van batterijopslag.

Voorbeeld Buurtbatterij in Voorhout – Energierijk wonen.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen