Kernenergie en kleine kernreactoren

Het Rijk heeft een website met alle informatie over kernenergie in Nederland en het kernenergiebeleid. Daarnaast  maakte het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een programma aanpak voor kleine modulaire kernreactoren (SMR’s) en is hiervoor een marktanalyse uitgevoerd. RES-regio’s kunnen een verkenning doen over de rol van (kleine) kerncentrales in de regionale energiesystemen van ná 2030. Zij kunnen dit - waar gewenst en als aan de randvoorwaarden is voldaan - opnemen in hun strategieën.

 

Een momentje...
  • Over kernenergie

    Informatie van de Rijksoverheid over kernenergie in Nederland is te vinden op www.overkernenergie.nl. Hier staat uitleg over het wat en waarom van kernenergie, over veiligheid, over het langer open houden van de huidige centrale en over plannen en haalbaarheid van twee nieuwe centrales in Borssele.

  • Kleine modulaire kernreactoren

    RES-regio’s kunnen een verkenning doen over de rol van (kleine) kerncentrales in de regionale energiesystemen van ná 2030. Zij kunnen dit - waar gewenst en als aan de randvoorwaarden is voldaan - opnemen in hun strategieën.

    Cookie-instellingen