RES-congres 2021

Op woensdag 3 november 2021, tijdens de Nationale Klimaatweek, organiseerde het NP RES het eerste RES-congres: ‘De RES op stoom’. Dit congres was voor iedereen die zich betrokkenen voelt bij de RES: overheden, maatschappelijke organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en (burger)initiatieven.

Op deze pagina tref je een aftermovie, een programma en downloads van presentaties. Ook hebben wij enkele beelden voor je verzameld en kun je zes RES TED talks terugkijken. Daarnaast vind je hier ook de Handreiking 2.0 en werkbladen die kunnen helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een Regionale Energiestrategie.

 

 

 

 

Een momentje...
 • Sfeerimpressie

  435 keer bekeken

  Wil je de sfeer proeven van het RES-congres? Onze fotograaf heeft de hele dag foto’s gemaakt. Je kunt de foto’s hier bekijken.

 • RES talks

  39 keer bekeken

  Tijdens de 'RES talks' op het RES Congres kwamen zes verschillende sprekers met een mening of visie op het klimaat en/of de energietransitie aan het woord. Het programma werd voorgezeten door Ruben Maes. Kijk en luister mee en laat je inspireren!

 • Liveblog

  65 keer bekeken

  We kijken terug op een inspirerende dag, waar veel thema's rondom de ontwikkeling en uitvoering van een regionale energiestrategie aan bod kwamen. Lees de hoogtepunten terug op de liveblog.

 • Programma

  32 keer bekeken

  Het RES-congres werd afgetrapt met een gezamenlijke opening door Kristel Lammers en Arash Aazami. Gedurende de dag vonden er verschillende deelsessies plaats. Deze werden gepresenteerd door en met betrokkenen uit het brede RES-netwerk en andere inspirerende deskundigen en betrokkenen.

 • Download presentaties en handouts

  134 keer bekeken

  Betrokkenen en deskundigen die een deelsessie presenteerden, deden dat vaak met een PowerPointpresentatie. Ook zijn er andere documenten gebruikt, of is er naar documenten verwezen. De meeste presentaties en handouts vind je op deze pagina.

 • Handreiking RES en werkbladen

  324 keer bekeken

  De Handreiking Regionale Energiestrategie is bedoeld als houvast en inspiratie op weg naar 2023. Werkbladen geven ruimte voor praktische handvatten voor veel aspecten en onderwerpen in het werken aan de RES.

 • Contact

  25 keer bekeken

  Heb je nog vragen naar aanleiding van het congres?

  Cookie-instellingen