Energy hubs

Energy hubs zijn meestal bedrijventerreinen waarbij collectief een lokaal en slim (adaptief) energiesysteem wordt ingericht. Dat betekent bijvoorbeeld dat het ene bedrijf energie gebruikt die door een ander bedrijf op het terrein wordt opgewekt. Er zijn ook varianten waarbij nabijgelegen woonwijken de energie van bedrijventerreinen gebruiken. En er zijn energy hubs waar duurzaam opgewekte energie wordt ingezet om warmte of waterstof mee te produceren.

In een energy hub stem je vraag en aanbod van energie op elkaar af, waardoor je energie efficiënt gebruikt, zonder dat je daarbij het elektriciteitsnet belast. Je moet dat als deelnemers aan de hub wel goed regelen, niet alleen technisch, maar ook organisatorisch, financieel en juridisch.  

Voorbeelden van energy hubs zien we onder andere in Zwolle op bedrijventerrein Hessenpoort, in de regio Drechtsteden op bedrijventerrein Antoniapolder en in Veghel.

Het vormen van een energy hub is geen doel op zich. Het verduurzamen van een bedrijf of bedrijventerrein is vaak de eerste stap, kijk hier voor meer informatie daarover.

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen