RES Talks - RES Congres

Tijdens de 'RES talks' op het RES Congres kwamen zes verschillende sprekers met een mening of visie op het klimaat en/of de energietransitie aan het woord. Het programma werd voorgezeten door Ruben Maes. Kijk en luister mee en laat je inspireren!

Er wordt op dit moment gewerkt aan versies geschikt voor doven en slechthorenden.

 • Werner Schouten

  Werner Schouten is voormalig voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, commissielid van Impact Economy Foundation en presentator bij BNR Koplopers.

 • Grootouders voor Klimaat

  De Grootouders voor het Klimaat zijn gestart in het najaar van 2016. Een kerngroep zeven grootouders zet zich in voor verschillende activiteiten met als doel de aarde leefbaar houden voor de toekomstige generaties.

 • Extinction Rebellion

  Extinction Rebellion is een internationale, activistische linkse beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.

 • Daan Prevoo

  Daan Prevoo is sinds 6 april 2021 is hij burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op de honderdste dag van zijn burgemeesterschap trad de Geul buiten zijn oevers en kreeg Valkenburg en de regio te maken met ernstige overstromingen.

 • Pallas Agterberg

  Pallas Agterberg houdt zich bezig met strategische en innovatieve uitdagingen bij Alliander. Ze is lid van de Rli Raad en voorzitter bij One Planet Research Food and Health.

 • Moniek Wolters

  Moniek Wolters schreef de gedichtenbundel ‘ERTUSSENIN’: een boek voor iedereen die ERTUSSENIN zit bij veranderingen in werk en leven. Ertussenin zitten vraagt veel veerkracht van mensen: van de een meer dan van de ander. Het boek kan een hart onder de riem zijn om deze tijd goed door te komen.

  Cookie-instellingen